martes, 30 de noviembre de 2010

Sessió 7


1. Identificació de la sessió:
Nombre clau:  Avaluació cursos que s'ofereixen per a la formació de pares i mares
Data: 29-30 de novembre
Durada:  4 h
Lloc : IME ( Institut Municipal d'Educació de Lleida)
Participants: Tutora pràctiques i coordinador practicants de psicopedagogia
2. Fites:
Què pretenem? Com avaluem els cursos que s'ofereixen de formació de pares i mares
Objectius -   Avaluar el programa de formació de pares i  mares
3. Desenvolupament:
Fem un conjunt de petites avaluacions. Cada una d'aquestes correspon a cada una de les activitats que integren el programa.
Cada activitat, en ser acabada, la persona responsable del curset passa un full d'avaluació a cada un/a dels pares assistents. En aquest hi ha qüestions adreçades al contingut, interès, etc ( ho posaré a l'annex en la memòria de pràctiques)
4. Recursos:
Materials: Fulls d'autoavaluació

Funcionalitat i eficàcia: Un cop recollides totes les valoracions, se'n fa un buidatge i se'n treuen unes conclusions. Si l'activitat ha estat satisfactòria es torna a oferir el curs vinent. Si alguna d'elles no ha tingut prou acceptació queda suspesa i substituïda per una de més adient cara a la propera oferta i així el programa va continuant i va adequant-se a les demandes i necessitats dels usuaris.
5. Avaluació:
En relació al concepte avaluació podríem dir que aquest comporta emetre judicis de valor, que s’apliquen sobre una actuació projectada o realitzada, que implica un procés de recollida i anàlisis sistemàtiques d’informació sobre l’objecte a avaluar així com l’aplicació de criteris que garanteixin la qualitat del judici emès.
Les avaluacions poden complir diverses funcions tals com: estar centrades en la conceptualització i el disseny de programes o intervencions, o concebudes com a mitjà de seguiment o bé, estar orientades cap a la valoració de l’eficàcia o el impacte o l’eficiència del programa. Podríem dir que la nostra avaluació correspondria al primer tipus ja que aquesta té com a finalitat l’avaluació de necessitats per tal de posteriorment desenvolupar un programa d’acció.

6. Observacions:
La qualitat de l’educació és una preocupació cada vegada més estesa en la nostra societat, és per això que la millora de la qualitat ha esdevingut un element inspirador de moltes polítiques educatives i d’un argument privilegiat en la defensa d’aquests. Així, els processos d’avaluació utilitzats en els sistemes educatius per tal d’aconseguir informacions rellevants i conèixer l’estat actual de la situació, són en general un bon instrument per optimitzar l’activitat educativa i en aquest cas també és un instrument molt utilitzat en l'avaluació dels cursets de formació per a pares i mares.
7. Bibliografia
  • Tiana Ferrer, A  (2009). Mòdul 1: Avaluació i rendiment dels sistemes educatius. Barcelona: Universitat Oberta de Catalunya



No hay comentarios:

Publicar un comentario